חיפוש באתר

מתכון לשבת

עוגת אפרסקים הפוכה קייצית - אילנית לוי, מנהלת אגף תרבות וספורט

חומרים:
3 ביצים
350 גרם (כוס ו 3/4) סוכר
250 גרם (כוס ו 3/4) שמן
400 גרם (2 כוסות ו 3/4) קמח
כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
כפית קינמון
גרידה מתפוז
2 כפיות תמצית וניל
4 אפרסקים חתוכים לקוביות אפשר גם מקופסת שימורים
לקישוט:
כף סוכר
2 אפרסקים חתוכים לפרוסות
אגוזים
 
אופן הכנה:
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד שהסוכר נמס.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים למשך חצי דקה.
  • מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, קינמון, מלח, סודה לשתייה) ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את תמצית וניל וגרידת התפוז ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את האפרסקים  ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
  • יוצקים את המסה לתבניות.
  • לקישוט מסדרים מעל העוגה את האפרסקים עם הסוכר והאגוזים
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, למשך כ- 40 דקות.
 

צרו קשר:
מתנסנט חוגים הצהרת נגישות